Història

CORAL JESÚS-MARIA de BARCELONA

Dir: Eulalia Benito y Ardèvol

La Coral Jesús-Maria de Barcelona la va fundar, l’any 1985, un grup de pares i mares del Col·legi Jesús-Maria de Sant Gervasi, de Barcelona. La coral va engrescar la creació d’altres corals de col·legis Jesús-Maria de l’estat espanyol i va promoure les “Trobades de Corals Jesús Maria”, que es fan cada any a les ciutats d’Alacant, Barcelona, Burgos, Macael, Madrid, Múrcia i València.

Durant aquests anys, la coral ha fet un gran nombre d’actuacions i concerts en poblacions i àmbits molt diversos. Participa de forma regular en activitats culturals del barri i en actes organitzats per la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). Cada any actua per escenaris de tot el país, mostrant amb satisfacció el nom de Jesús-Maria. El juny del 2010, per celebrar el 25è aniversari, va fer un concert de cors d’òpera a l’Auditori de Barcelona, i el juny del 2019 va fer dos concerts a Alemanya.

El seu repertori conté obres sacres i profanes de tots els temps i temes tradicionals d’arreu del món, amb una atenció especial al repertori coral català.

L’han dirigit Beneta Oromí i Esteve Nabona, i des del 1995 n’és la directora Eulàlia Benito i Ardèvol. El nombre de components creix cada any: actualment són uns quarannta cantaires, la majoria famílies del col·legi.

Volem destacar, que la nostra existència com a coral no hagués estat possible sense el recolzament continuat i incondicional de la Comunitat Educativa del Col·legi Jesús-Maria de Sant Gervasi, de la Comunitat Religiosa i de l’AMPA.